Tekenen in zwart-wit, eerst met potlood en later in Oost-Indische inkt, is waar ik mee begonnen ben aan het begin van mijn lagere-schooltijd (rond 1960).
Tijdens mijn middelbare-schooltijd is daar het werken in olieverf bij gekomen.

In de tien jaren daarna is het teken- en schilderwerk wat op de achtergrond geraakt.
Halverwege de jaren tachtig heb ik met name het pentekenen weer intensief opgepakt. Vanaf 2007 ben ik dagboeken in tekeningen gaan bijhouden. Eerst in grafiet (o.a. 'Dagboeken in tekeningen van een eenzame fietser' in Frankrijk ), later ook in aquarel. Sinds begin 2011 werk ik ook in pastel ( Z-Frankrijk , het Markdal ten zuiden van Breda en dat zo moeilijk te tekenen landschap van Vlieland ).

De zomers van 2016 en 2017 zijn in het teken komen te staan van Portugal.

En bij dit alles geldt: Niets gaat boven het direct buiten werken naar de natuur!

Gastenboek

Ingrid
26 Aug 2007
Hoi, buurman Rens,
Heb er van genoten, een goede, overzichtelijke site. Aangezien ik regelmatig in Nieuwvliet ben,zijn de prachtige tekeningen vooral favoriet bij mij.
Ga zo door!
Ingrid
Fiona
22 Mar 2007
Gastenboek!
Jenny Stevens
12 Jan 2007
Hoi Rens Leenders, Wat een mooie reeks, die van Zeeuws Vlaanderen!!!!!!!! Met name Populieren langs een dijk raakte me meteen. Prachtig! Jenny .
Quiest
27 Feb 2006
Really really nice pictures!

You should make an english version of this page :)
Anthon Kok
25 Feb 2006
Hoi Rens,
ik vind het zowiezo al knap dat je zo kunt tekenen maar dat je olieverfschilderijen met oostindische inkt kunt maken is helemaal ongelooflijk. Het is dan ook wel te begrijpen dat Moniek zo trots op je is.
Met vriendelijke groet
Anthon
hans iseger
05 Feb 2006
dat je naast een begaafd docent ook nog goed kan tekenen/schilderen ..........
je blijft me verbazen Rens

gr Hans
John Martijn
01 Feb 2006
Hoi Rens,

Prachtige tekeningen en mooie website, veel succes !
Karin Spaan
31 Jan 2006
Hoi Rens, prachtige tekeningen kun jij maken. Veel succes hiermee.
Bart van de Laar
30 Jan 2006
Hoi Rens,

Prachtig werk hoor! Ik heb alles even bekeken het erg mooi. De boerderij van Rombouts spreekt me erg aan. Deze staat, voor zo lang dat nog duurt, ongeveer 300 meter van mijn ouderlijk huis en heb daar in mijn jeugd veel gespeeld.
Wim van den Kieboom
17 Jan 2006
Met plezier (Rens) heb ik jouw site bekeken. Petje af voor je artistieke producten. Vooral het Markdal richting Hoogstraten spreekt mij aan. En Chapeau dat je er dat bij doet naast al je inspanning om ChT van Avans op een goed spoor te houden. Ik wens je een succesvolle voortzetting.