Tekenen in zwart-wit, eerst met potlood en later in Oost-Indische inkt, is waar ik mee begonnen ben aan het begin van mijn lagere-schooltijd (rond 1960).
Tijdens mijn middelbare-schooltijd is daar het werken in olieverf bij gekomen.

In de tien jaren daarna is het teken- en schilderwerk wat op de achtergrond geraakt.
Halverwege de jaren tachtig heb ik met name het pentekenen weer intensief opgepakt. Vanaf 2007 ben ik dagboeken in tekeningen gaan bijhouden. Eerst in grafiet (o.a. 'Dagboeken in tekeningen van een eenzame fietser' in Frankrijk ), later ook in aquarel. Sinds begin 2011 werk ik ook in pastel ( Z-Frankrijk , het Markdal ten zuiden van Breda en dat zo moeilijk te tekenen landschap van Vlieland ).

De zomers van 2016 en 2017 zijn in het teken komen te staan van Portugal.

En bij dit alles geldt: Niets gaat boven het direct buiten werken naar de natuur!

Gastenboek

Geert
06 May 2014
Hoi Pap,
met de nieuw vormgegeven site komt al het moois nog beter naar voren. Al kijk ik natuurlijk het liefst naar het origineel boven mijn bed :D

Het is natuurlijk slechts een kwestie van tijd dat men met de museumjaarkaart atelier Leenders zal kunnen bezoeken!

Groetje!
Anja de Jong
09 Mar 2013
Dag Rens,

Ik ben onder de indruk van je werk, het laat zien dat alles wat oud is en vervallen zijn eigen charme behoud. Het verteld zijn eigen verhaal.
Ook de schilerijen van Vlieland zijn prachtig.
Karin Spaan
28 Jan 2012
Hoi Rens,
Zo af en toe kijk ik weer eens op je site. Je blijft druk bezig met tekenen/ schilderen zie ik. Ik blijf een bewonderaar van je werk, wat kun jij de natuur mooi neerzetten.
Groeten Karin (oud-leeringe CT-duaal)
dick kamphuis
12 Jul 2010
Volgens mij kan het niet anders of jij bent "de Rens" waarmee ik een etage in Utrecht heb gedeeld zo'n 30 jaar geleden.Ik heb nog 2 pentekeningen van je uit die tijd.
Tevens heb ik nog een muziekopname waarop we smartlappen zingen. Gr.Dick
Astrid ter Braak
05 Oct 2009
Dag Rens,
Leuk om weer je nieuwe werk te zien. Ik las hierboven dat het in het echt nog mooier is, dus je expositie in Breda zal ik bezoeken. groet, Astrid
renate beekman
05 Oct 2009
Echt goed.......
Voor mij een wake-up call om ook weer te beginnen
groet van Renate
anje leenders
10 Apr 2009
Mooie tekeningen, Rens. Leuk om ze hier te zien. In het echt nog mooier.
kus,
Anje
Femke Hubregtse
12 Mar 2009
Wat leuk om je op het www tegen te komen, en dan op zo'n andere manier dan met de lessen natuur- en wiskunde op de HTS (al bijna 20 jaar geleden inmiddels). Wat een prachtig werk, complimenten!

met vriendelijke groet,
Femke Hubregtse
marianne brekelmans-selders
26 Feb 2009
Beste Rens,

Heel mooi je tekeningen per categorie. Ik kan alleen de hele set per onderdeel niet vinden. Kun je me aanwijzigingen geven aub? Ik wist niet, dat jij al zo lang tekende en schilderde, een waar natuurtalent, niet alleen op dit gebied, maar op nog meer terreinen.

Groet

je collega Marianne
mariejosee Christ
08 Feb 2009
Hoi Rens,
Mooie pentekeningen en verassende olieverfschilderijen. Het schilderij van de boerderij uit 2005 vind ik heel sterk. Succes ermee.
Mariejosee Christ